2313018866

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών, μπορεί να έχετε παρατηρήσει σημαντική αύξηση του αριθμού των μυρμηγκιών έξω (ή μέσα) στο σπίτι σας. Τα μυρμήγκια του πεζοδρομίου (Tetramorium caespitum) φαίνεται να βρίσκονται παντού και κυρίως στις ρωγμές στο πεζοδρόμιο. Τα μυρμήγκια που μυρίζουν (Tapinoma sessile) φαίνεται να εμφανίζονται από το πουθενά και να δημιουργούν μια άσχημη μυρωδιά όταν προσπαθήσετε να τα ξεφορτωθείτε. Επίσης και τα μεγάλα μυρμήγκια του ξύλου (Camponotus spp.) είναι μυστήριο πως εμφανίζονται  μέσα σε ένα σπίτι. Ενώ ορισμένα μυρμήγκια προκαλούν ως επί το πλείστο ενόχληση, άλλα μπορεί να είναι πραγματική απειλή, τόσο για τη δομή του σπιτιού σας όσο και για την υγεία των κατοίκων που ζουν μέσα σε αυτό. Σήμερα, θα μιλήσουμε για τους τρεις τύπους μυρμηγκιών που αναφέρθηκαν παραπάνω (που είναι κοινοί εισβολείς σπιτιών στη χώρα μας), τα προβλήματα που προκαλούν και μια στρατηγική που μπορεί να ακολουθηθεί για να απαλλαγείτε από αυτά.

Μυρμήγκια του πεζοδρομίου

Αυτά τα μυρμήγκια είναι μικροσκοπικά μαύρου χρώματος. Συνήθως δημιουργούν εστίες μέσα στις ρωγμές του πεζοδρομίου, όπως υποδηλώνει το όνομά τους αλλά μπορούν επίσης να βρεθούν σε άλλες παρόμοιες τοποθεσίες, όπως γύρω ή κάτω από τους τοίχους ενός σπιτιού. Όταν πλησιάζουν αρκετά σε ένα σπίτι, μπορεί συχνά να βρουν το δρόμο τους και μέσα σε αυτό. Και, αν βρουν μια πηγή τροφής μέσα, μπορεί να εισβάλουν σε μεγάλο αριθμό. Αν και δεν βλάπτουν τη δομή ενός σπιτιού όπως τα μυρμήγκια του ξύλου, μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικά όταν εντοπιστούν να έχουν καλύψει πλήρως μια πηγή τροφής. Είναι επίσης ένας πιθανός φορέας μόλυνσης των τροφίμων, καθώς μπορούν να ανιχνευθούν σε βρώμικες τοποθεσίες και στη συνέχεια να μετακινηθούν σε περιοχές που υπάρχουν τρόφιμα ή σε επιφάνειες προετοιμασίας τροφίμων, εναποθέτοντας επιβλαβή βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς.

Μυρμήγκια που μυρίζουν

Αυτός δεν είναι ο μόνος τύπος μυρμηγκιού που εκπέμπει μια μυρωδιά όταν το πατήσουμε ή όταν απειλείται, αλλά είναι πιθανώς η πιο δυσάρεστη περίπτωση. Μερικοί περιγράφουν τη μυρωδιά αυτού του μυρμήγκιου σαν μια μυρωδιά σάπιων καρύδων. Τα μυρμήγκια που μυρίζουν έχουν σκούρο καφέ έως μαύρο χρώμα.

Όπως πολλά άλλα μυρμήγκια, και αυτά είναι ως επί το πλείστο ενοχλητικά παράσιτα αλλά μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα όταν εισβάλλουν στο σπίτι σε μεγάλο αριθμό και μπορούν να αποτελέσουν φορέα ασθενειών εάν μεταφέρουν επιβλαβή βακτήρια σε πηγές τροφίμων. Αυτά τα μυρμήγκια αποτελούν επίσης απειλή πιθανής πρόκλησης αλλεργικής αντίδρασης σε ορισμένους ανθρώπους δεδομένου ότι μερικές φορές τείνουν να δαγκώνουν. Αν και δεν είναι συνήθως επικίνδυνα, είναι σημαντικό να τα περιορίσετε και να τα εξαλείψετε το συντομότερο δυνατό με μία απεντόμωση για μυρμήγκια.

Μυρμήγκια του ξύλου

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα μυρμήγκια που μπορεί να δείτε μέσα στο σπίτι σας. Έτσι, αν και στη δομή τους μοιάζουν πολύ με τα μικρά μαύρα μυρμήγκια, είναι απίθανο να μπερδευτείτε. Τα μυρμήγκια του ξύλου έχουν έναν μοναδικό, μυτερό κόμβο μεταξύ του θώρακα και της κοιλιάς τους και συνήθως έχουν μαύρο χρώμα.

Τα μυρμήγκια του ξύλου δεν είναι πολύ πιθανό να κάνουν την παρουσία τους αρκετά αισθητή στους χώρους διαβίωσης ενός σπιτιού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκονται στο σπίτι σας σε μεγάλο αριθμό. Συνήθως, αυτά τα μυρμήγκια δημιουργούν εστίες μέσα σε τοίχους και άλλες ξύλινες κατασκευές, χαράζοντας σήραγγες για τη δημιουργία φωλιών. Συχνά παίρνουν τις πηγές τροφής τους έξω και στέλνουν μόνο ένα ή δύο μυρμήγκια ανιχνευτές για να ψάξουν για φαγητό μέσα σε ένα σπίτι. Έτσι, εάν δείτε ένα ή δύο μεγάλα μαύρα μυρμήγκια μέσα στην κουζίνα σας και πιστεύετε ότι δεν είναι μεγάλη απειλή, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Θα μπορούσαν να υπάρχουν εκατοντάδες, ή χιλιάδες, από αυτά τα μικρά καταστροφικά έντομα ξύλου κρυμμένα στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Τι να κάνετε για όλα αυτά τα μυρμήγκια!

Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε είδος μυρμηγκιού να εισβάλλει στο σπίτι σας, υπάρχουν μερικά μέτρα που μπορείτε να πάρετε για να τα περιορίσετε, αλλά, αν θέλετε να απαλλαγείτε και να τα κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας, είναι καιρός να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες ελέγχου παρασίτων. Πολλές φορές ακόμη και με μία εφαρμογή απεντόμωσης,  τα μυρμήγκια είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν. Και επειδή τα μυρμήγκια μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από μια ενόχληση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι θα απαλλαγείτε από την πρώτη εφαρμογή. Η εταιρεία μας ύστερα από χρόνια εμπειρίας στις απεντομώσεις στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να σας προσφέρει ασφαλείς και σίγουρες λύσεις στην απεντόμωση για μυρμήγκια. Καλέστε μας και θα σας δώσουμε άμεσα μία προσφορά απεντόμωσης μυρμηγκιών.