2313018866

Μύγες

Υπάρχουν πολυάριθμα είδη μυγών καθένα από τα οποία έχει μια διαφορετική εμφάνιση. Στην πλειονότητά τους οι μύγες έχουν σχήμα φασολιού και σκούρο καφέ χρώμα. Οι μύγες έχουν ένα και μοναδικό ζεύγος διάφανα φτερά που συνδέονται με το μεσοθωράκιο μέρος του σώματός τους.

Οικιακή μύγα (Muscadomestica)

Το πιο κοινό είδος μυγών είναι η οικιακή μύγα. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος φορέας διαφόρων νόσων. Μεταφέρει πάνω από 100 παθογόνα συμπεριλαμβανομένων της σαλμονέλας, του τυφοειδής πυρετού, της φυματίωσης, της χολέρας και της δυσεντερίας. Οι οικιακές μύγες είναι ως επί το πλείστον γκρι και έχουν μια διπλή ρίγα στο θώρακα τους. Μπορούν να φθάσουν μεταξύ 3-6 χιλιοστά σε μήκος.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών στομάτων τους, οι μύγες τρέφονται μόνο με υγρά όπως το αίμα, τα ζωικά απόβλητα, οι χυμοί φρούτων και το νερό.

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ
Εάν εντοπίσετε μερικές μύγες στο σπίτι σας δεν σημαίνει ότι έχετε κάποιο πρόβλημα με τις μύγες. Εάν όμως οι μύγες γίνουν ένα μόνιμο θέαμα γύρω από την ιδιοκτησία σας, τότε μπορεί να υπάρχει μια πηγή τροφίμων κάπου εκεί γύρω. Τότε θα πρέπει να κάνετε μία αναζήτηση για σάπια οργανική ύλη. Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε κυρίως στα κουφώματα μικρές μαύρες κηλίδες που είναι τα κόπρανα των μυγών..

ΠΡΟΛΗΨΗ
Δεν υπάρχει αποτελεσματική πρόληψη κατά των μυγών εκτός από την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σάπια φρούτα ή τρόφιμα γύρω από το σπίτι σας. Απορρίψτε συχνά τα σκουπίδια με προσοχή να μην υπερχειλίζουν. Καλύψτε τα τρόφιμα που βρίσκονται εκτός ψυγείου.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΛΥΝΣΗΣ
Καλύψτε τα παράθυρά σας με σκούρα υφάσματα και αφήστε μόνο μία μικρή ακάλυπτη περιοχή να μπαίνει το φώς. Οι μύγες τότε θα βγούνε προς τα έξω γιατί θα τις προσελκύσει το φως. Μόλις πάνε έξω, είναι απίθανο να γυρίσουν πίσω στο εσωτερικό του σπιτιού σας γιατί δεν θα υπάρχει πηγή τροφής για να τις προσελκύσει.