2313018866

Σε μια πρωτοφανή χρονιά, η δραστηριότητα των τρωκτικών έχει αυξηθεί δημιουργώντας ανησυχία τόσο για τους ιδιοκτήτες σπιτιών όσο και για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Η απόφαση την Άνοιξη για το κλείσιμο εστιατορίων λόγω πανδημίας ανάγκασε τα τρωκτικά να ψάχνουν να βρουν νέες πηγές τροφίμων. Χωρίς να μπορούν να καταναλώνουν πλέον αποφάγια από τα σκουπίδια των καταστημάτων, αυτά τα παράσιτα φαίνεται να αναζητούν νέες περιοχές και να παρουσιάζουν ασυνήθιστη ή επιθετική συμπεριφορά.

Καθώς διανύουμε τους ψυχρότερους μήνες, η δραστηριότητα των τρωκτικών θα συνεχίσει να αυξάνεται επειδή αυτά τα παράσιτα αναζητούν καταφύγιο σε θερμές περιοχές με διαθέσιμα τρόφιμα και νερό. Καθώς ο πληθυσμός της χώρας μας περνά περισσότερο χρόνο στο σπίτι αυτή τη περίοδο, οι κάτοικοι πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα τρόφιμα και υλικά που προσελκύουν περισσότερο τους αρουραίους και τα ποντίκια. Εξάλλου οι κατοικίες προσφέρουν τον ιδανικό βιότοπο για τα τρωκτικά και μόλις εγκατασταθούν είναι σε θέση να αναπαραχθούν γρήγορα και σε μεγάλους πληθυσμούς.

Τα τρωκτικά είναι γνωστό ότι προκαλούν σοβαρές δομικές ζημιές με τις ισχυρές τους σιαγόνες και τις ικανότητές τους για τρύπημα. Έχουν υπερμεγέθη μπροστινά δόντια για ροκάνισμα και έχουν δόντια τα οποία είναι προσαρμοσμένα για μάσημα ποικίλων αντικειμένων, όπως ηλεκτρικά καλώδια, σωλήνες νερού και γραμμές αερίου.

Πέρα από τις δομικές βλάβες, υπάρχουν πολλά ζητήματα υγείας που σχετίζονται με τα τρωκτικά και κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αυξημένης ευαισθητοποίησης σχετικά με τη μετάδοση ιών, η πρόληψη κατά των τρωκτικών και τα επιβλαβή παθογόνα που μεταφέρουν είναι κρίσιμα. Τα τρωκτικά είναι ικανά να μολύνουν τα τρόφιμα μέσω παθογόνων που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση ή Λεπτοσπείρωση.

Τα καλά νέα είναι ότι η προσβολή από αρουραίους μπορεί να προληφθεί. Για να βοηθήσει τους κατοίκους να αποφύγουν τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια που σχετίζονται με τα τρωκτικά, η entomecta συνιστά τις ακόλουθες συμβουλές για την πρόληψη αρουραίων και ποντικών μέσα και γύρω από το σπίτι:

Μην αφήνετε φαγητό. Τα μικρά ψίχουλα και τα σκουπίδια είναι δημοφιλείς πηγές τροφίμων, όπως και τα ξηρά είδη όπως τα δημητριακά. Αυτά πρέπει να φυλάσσονται σε σφραγισμένα μεταλλικά ή γυάλινα δοχεία για την αποφυγή προσβολής.

Αποφύγετε την ακαταστασία. Τα αντικείμενα ειδικά από χαρτόνι αποδεικνύονται ελκυστικά για τα τρωκτικά, καθώς τείνουν να τα μασούν για χρήση στις φωλιές τους. Επωφεληθείτε από τον επιπλέον χρόνο σας στο σπίτι για να καθαρίσετε και να οργανώσετε πολυσύχναστους χώρους μέσα και  γύρω από το σπίτι.

Μην αφήσετε ακούρευτο το γκαζόν και κλαδέψτε τα δέντρα. Ψηλό γρασίδι με ξύλα στοιβαγμένα δίπλα στο σπίτι, μπορεί να είναι ιδανικός βιότοπος για τα τρωκτικά. Τα κλαδιά δέντρων που έρχονται σε επαφή με τα σπίτια μπορούν επίσης να προσφέρουν στα τρωκτικά εύκολη πρόσβαση στη στέγη του σπιτιού σας και να έχουν μία εύκολη είσοδο στη σοφίτα.

Επιθεωρήστε τόσο εντός όσο και εκτός του σπιτιού σας για περιττώματα τρωκτικών, λαγούμια και σημάδια τριβής κατά μήκος σανίδων και τοίχων. Όσο πιο γρήγορα εντοπίζονται τα τρωκτικά, τόσο το καλύτερο.

Αναζητήστε πιθανά σημεία εισόδου έξω από το σπίτι σας και σφραγίστε ρωγμές και τρύπες εάν υπάρχουν.

Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω συμβουλές, τα σπίτια σε ολόκληρη τη χώρα μπορούν να είναι καλύτερα προετοιμασμένα για να κρατήσουν τα τρωκτικά μακριά. Για να ελέγξετε αποτελεσματικά τις εισαγωγές τρωκτικών, επικοινωνήστε με έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία παρασίτων που μπορεί να εκτιμήσει την κατάστασή σας και να εφαρμόσει μια λύση που έχει σχεδιαστεί μόνο για το σπίτι σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη των τρωκτικών αλλά και την απεντόμωση ή απολύμανση Θεσσαλονίκη επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.entomecta.gr

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ