2313018866

Υπάρχουν πολλά καταστήματα, γραφεία και άλλοι επαγγελματικοί χώροι κλειστοί σε όλη την Ελλάδα λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Εν όψη και της άρσης των περιοριστικών μέτρων, σας παρουσιάζουμε παρακάτω 3 βήματα που θα προσφέρουν ασφάλεια στον εργασιακό σας χώρο. Η διενέργεια αυτών των βημάτων με τη σειρά που τα παρουσιάζουμε είναι ένα κρίσιμο σημείο για την απόλυτη επιτυχία του σχεδίου.

Γενικός καθαρισμός του χώρου.

Αυτό το πρώτο βήμα, της καθαριότητας, θα κρίνει τη σωστή εφαρμογή και των επόμενων βημάτων. Γίνεται καθαρισμός στα πατώματα και τις επιφάνειες για να απομακρυνθούν ρύποι, λάσπες και άλλα. Αρχικά χρησιμοποιούνται σκούπες για την απομάκρυνση των στερεών μεγάλων ρύπων και ύστερα χρησιμοποιείται ένα καθαριστικό γενικής χρήσης για σφουγγάρισμα και καθαρισμό επιφανειών. Με αυτές τις ενέργειες μαζί με τους ρύπους θα απομακρυνθεί ένα μεγάλο φορτίο μικροοργανισμών όπως βακτήρια και ιοί. Ένας άλλος λόγος που πρέπει να γίνουν οι εργασίες καθαριότητας είναι ότι τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται μετά για την απολύμανση θα πρέπει να εφαρμόζονται σε καθαρές επιφάνειες. Σε διαφορετική περίπτωση η αποτελεσματικότητα της απολύμανσης θα είναι περιορισμένη.

Απολύμανση του χώρου με νεφελοψεκασμό.

Μετά τις εργασίες καθαριότητας ακολουθεί η διαδικασία της απολύμανσης. Η απολύμανση διενεργείται κατά κύριο λόγω για να εξουδετερώσει και τους τελευταίους πληθυσμούς των μικροβίων που μπορεί να επιβίωσαν μετά από μία σχολαστική καθαριότητα. Η απολύμανση γίνεται με ένα ηλεκτρικό μηχάνημα που δημιουργεί ένα νέφος απολυμαντικού που επικάθεται σε όλες τις επιφάνειες και αδρανοποιεί τους μικροοργανισμούς. Ύστερα και από αυτή τη διαδικασία είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο χώρος είναι ελεύθερος μικροβίων και ιών. Προτείνουμε πάντα η εφαρμογή της απολύμανσης να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο. Η σωστή εφαρμογή του απολυμαντικού και η χρήση μόνο εγκεκριμένων σκευασμάτων από τον Ε.Ο.Φ. είναι κρίσιμης σημασίας για μία αποτελεσματική απολύμανση.

Απεντόμωση-μυοκτονία του χώρου.

Η μακρά περίοδος που ένας χώρος παραμένει κλειστός μπορεί να προκαλέσει την παρουσία παρασίτων. Γενικά τα παράσιτα (τρωκτικά και έντομα) προτιμούν ήσυχα μέρη να διαβιώσουν και να αναπτυχθούν. Μη σας προκαλέσει εντύπωση όταν ανοίξετε τον χώρο σας και παρατηρήσετε περιττώματα από τρωκτικά ή κάποιους πληθυσμούς από κατσαρίδες. Ακολουθώντας πρώτα τα παραπάνω βήματα ήδη θα υπάρξει μία σημαντική μείωση των παρασίτων. Κατόπιν μπορεί να ακολουθήσει εφαρμογή μυοκτονίας-απεντόμωσης. Θα τοποθετηθούν παγίδες ή και δολώματα για τα τρωκτικά και θα γίνει ψεκασμός ή χρήση δολωμάτων για την απεντόμωση. Αυτές η ενέργειες θα προστατεύσουν τον χώρο σας για αρκετό καιρό από τα παράσιτα.
Η εταιρία μας είναι οργανωμένη και επί σειρά ετών προσφέρει υπηρεσίες απεντόμωσης-μυοκτονίας στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον έχει μεγάλη πείρα στο τομέα των απολυμάνσεων. Με τις κατάλληλες συνεργασίες που έχουμε συνάψει και στον τομέα του καθαρισμού, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προσφέρουμε ένα πακέτο υπηρεσιών που θα κάνει το χώρο σας και πάλι ασφαλή. Θα χαρούμε να μας καλέσετε και να καταρτήσουμε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εργασιών για τον χώρο σας.