2313018866

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι είμαστε ασφαλείς από τα έντομα όταν κρυώνει ο καιρός καθώς συνήθως δεν βλέπουμε έντομα κατά τη διάρκεια του κρύου χειμώνα. Οι περισσότεροι υποθέτουμε ότι πεθαίνουν κατά τους κρύους μήνες. Αλλά αν όντως αυτό ισχύει πώς τα έντομα υπάρχουν ακόμα μόλις τελειώσει ο χειμώνας; Υπάρχουν είδη εντόμων που συνηθίζουν να μεταναστεύουν κατά τους κρύους μήνες. Άλλα κρύβονται και ταυτόχρονα γενούν αυγά τα οποία θα δώσουν νεαρά έντομα μόλις ζεστάνει πάλι ο καιρός. Μερικά, όπως οι κοριοί δεν επηρεάζονται καθόλου από τον κρύο χειμώνα.

Κατανόηση των συνθηκών επιβίωσης των εντόμων.

Αυγά – Κατά τους χειμερινούς μήνες ορισμένα έντομα πεθαίνουν. Μερικά έντομα όπως σκώροι, σφήκες και κουνούπια μπορεί επίσης να πεθάνουν κατά τους χειμερινούς μήνες αλλά όχι μέχρι να αφήσουν τα αυγά τους για την ερχόμενη άνοιξη. Αυτά τα αυγά τοποθετούνται κυρίως σε ασφαλείς κρυψώνες όπου θα επιβιώσουν ως την επόμενη γενιά εντόμων.

Προνύμφες-κάμπιες – Μόλις εκκολαφθούν τα αυγά, θα περάσουν τις χειμερινές μέρες τους ως προνύμφες ή νύμφες. Πολλά είδη εντόμων θα περάσουν τις μέρες τους το χειμώνα ως προνύμφες και θα σταματήσουν να αναπτύσσονται μέχρι να έρθει η άνοιξη.

Νύμφες-Πούπα – Άλλα είδη εντόμων θα περάσουν τους χειμερινούς μήνες ως πούπες, δηλαδή κουκούλια. Αργότερα μέσα από τις πούπες θα αναπτυχθούν τα ακμαία ενήλικα έντομα.

Ενήλικα – Τα ενήλικα έντομα θα αναπτυχθούν με γρήγορους ρυθμούς την Άνοιξη και το Καλοκαίρι και θα δημιουργήσουν νέες αποικίες.

Τα περισσότερα έντομα έστω και σε μικρούς πληθυσμούς, αναπτύσσονται όλο το χρόνο, αλλά αυτό εξαρτάται από τον τύπο του εντόμου και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται κατά τους χειμερινούς μήνες. Αυτά τα έντομα θα έχουν διαφορετικές τεχνικές για να επιβιώσουν τον κρύο Χειμώνα, ή μπορεί ακόμη και να εισέλθουν σε σπίτια για να βρούνε καταφύγιο έως το τέλος του Χειμώνα.

Να είστε προσεκτικοί με τα έντομα ακόμη και κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών.

Ενώ τα περισσότερα έντομα δεν θα σας ενοχλήσουν μόλις αρχίσει να κρυώνει ο καιρός, και μπορεί να αισθάνεστε ασφαλείς για κάποιο χρονικό διάστημα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να εισβάλουν στα σπίτια σας. Μερικά έντομα ενδέχεται να έχουν μεγάλη παρουσία μέσα σε ένα σπίτι καθώς τα σπίτια είναι μια καλή κρυψώνα για αυτά και τους παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας.

Η εταιρεία μας προσφέρει υπηρεσίες απεντόμωσης στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Θα σας προτείνουμε την κατάλληλη λύση απεντόμωσης ανάλογα με την εποχή και τις ανάγκες σας. Καλέστε μας σήμερα για να ορίσουμε ένα ραντεβού και ένας τεχνικός μας θα επισκεφτεί το σπίτι σας.