2313018866

Υπάρχουν πολυάριθμες υπηρεσίες γύρω από την απολύμανση επιφανειών εν μέσω της τρέχουσας έκρηξης του  κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να είναι από ένα απολυμαντικό σπρέι σπιτιού μέχρι υπηρεσίες απολύμανσης από εταιρίες εξυγίανσης και απολύμανσης για το σπίτι ή το γραφείο σας. Ενώ όλοι καταλαβαίνουμε γιατί η απολύμανση είναι σημαντική, ίσως να μην καταλάβουμε τι συνεπάγεται μια ασφαλή και αξιόπιστη επιφανειακή απολύμανση. Η entomecta μοιράζεται μαζί σας μερικούς μύθους σχετικά με την επιφανειακή απολύμανση και προσπαθεί να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν τα πράγματα στον τομέα των απολυμάνσεων.

Δεν χρειάζεται να γίνονται απολυμάνσεις σε επιφάνειες

Ενώ τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι αυτά που θα μας θωρακίσουν εξολοκλήρου κατά του ιού, οι απολυμάνσεις στους χώρους είναι ένα επιπλέον μέτρο σε αυτή τη μάχη. Οι απολυμάνσεις συνήθως γίνονται όταν ένας κλειστός χώρος δεν έχει απολυμανθεί  ή καθαριστεί επιμελώς και έτσι προσφέρουν μία επιπλέον προστασία καθώς εξουδετερώνουν αστραπιαία τους ιούς και άλλους μικροοργανισμούς και κρατούν το πληθυσμό τους σε χαμηλά επίπεδα για κάποιο καιρό. Τα ιδανικά μέρη για να γίνουν απολυμάνσεις επιφανειών είναι οι χώροι εργασίας και αποθήκευσης και γενικά όπου συναθροίζονται πολλά άτομα την ίδια στιγμή.

Οι χημικές ουσίες των απολυμαντικών είναι τοξικές και επιβλαβείς

Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό σας είναι να κάνετε αποτελεσματικές και ισχυρές απολυμάνσεις με μεγάλη ασφάλεια. Επιπλέον, η ανησυχία είναι μεγαλύτερη σε σπίτια με ηλικιωμένους ή παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι οι υπηρεσίες απολύμανσης επιφανειών όταν γίνονται από επαγγελματίες  μπορεί να είναι ασφαλείς, φιλικές προς το περιβάλλον και λιγότερο τοξικές. Εν ολίγοις, η ασφάλεια σας εξαρτάται από την εταιρεία ελέγχου παρασίτων που έχετε επιλέξει να κάνει την απολύμανση για εσάς.

Χρειάζεται μόνο μία εφαρμογή απολύμανσης για προστασία

Πολλοί πιστεύουν ότι κάνοντας μία εφαρμογή απολύμανσης στο χώρο τους έχουν ένα αόρατο δίχτυ προστασίας έναντι των ιών. Ενώ όντως πολλές ποιοτικές υπηρεσίες απολυμάνσεων  μπορεί να διαρκέσουν για κάποιες ημέρες και να διατηρήσουν το πληθυσμό των ιών σε χαμηλά επίπεδα, οι εφαρμογές πρέπει να είναι επαναλαμβανόμενες. Επιπλέον, οι ακόλουθες δραστηριότητες ή ενδείξεις αυξάνουν τους κινδύνους που ενέχουν τα βακτηρίδια και οι ιοί, όπως ο κοροναϊός:

Το απολυμαντικό θα σκοτώσει τα φυτά ή τα κατοικίδια ζώα

Σε αντίθεση με τα εντομοκτόνα όπου οι ψεκασμοί κατευθύνονται απευθείας στις επιφάνειες, η εφαρμογή απολύμανσης επιφανείας δημιουργεί ομίχλη διά της διάχυσης του δραστικού συστατικού στο χώρο. Πάνω απ ‘όλα, οι αξιόπιστοι ειδικοί ελέγχου των παρασίτων της entomecta θα διενεργήσουν εκτίμηση επικινδυνότητας στο χώρο και θα προτείνουν την κατάλληλη μέθοδο απολύμανσης διασφαλίζοντας την ασφάλεια σας. Συνοπτικά, η λύσεις απολύμανσης είναι ασφαλείς και δεν θα βλάψουν ούτε θα επηρεάσουν τα φυτά και τα κατοικίδια ζώα.

Η απολύμανση για κοροναϊό στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές με κρούσματα στη χώρας μας, απαιτεί γνώση και υπευθυνότητα. Μπορείτε να μας καλέσετε για να ενημερωθείτε σχετικά με αυτή τη νέα απειλή για τη δημόσια υγεία και θα σας προτείνουμε την καλύτερη μέθοδο απολύμανσης για το σπίτι ή το χώρο εργασίας σας.